Vážení a milí

příznivci ochrany zvěře před sečením, děkujeme Vám všem za Váš velký zájem o pomoc se šířením letáků! Kampaň bude probíhat následovně:

ÚNOR - Hledáme dobrovolníky a dárce
V únoru hledáme stálá petiční místa a odběrná místa pro letáky a plakáty v každém kraji. Zatím máme předjednána místa zde: Praha, Brno, České Budějovice, Plzeň, Olomouc, Liberec, Zlín, Děčín a Nový Jičín. Máte-li možnost zajistit ve Vašem městě další takové místo (nejlépe prodejna, kavárna, jiné veřejně dostupné místo...) dejte nám prosím vědět. Mapku míst zveřejníme v březnovém newsletteru a na stránkách kampaně.

Máme připraven dostatek propagačních materiálů. Vlastními silami jsme schopni zajistit případnou další grafiku a audiovizuální tvorbu (televizní a radio spoty, billboardy a další tiskoviny, inzeráty, online bannery... celou kampaň). Co potřebujeme je fyzická výroba (tisk) a mediální prostor pro uveřejnění těchto materiálů. Hledáme tedy prostor zdarma nebo dárce financí, za které prostor na duben zaplatíme.

BŘEZEN - Finalizace
Podle vybraných financí zajišťujeme mediální plochy a upravujeme obsah na vybrané formáty. Rozesíláme materiály na odběrná místa v krajích.

Pro více informací o kampani klikněte ZDE

Novinky

Ačkoliv věci nejdou tak rychle, jak bychom chtěli, událo se toho již hodně. Na jaro máme domluveno několik schůzek s politiky a zástupci institucí, kteří by spolu s námi mohli vytvořit tolik potřebný tlak na vládu.

Podpisy do petice sbíráme nadále.

Dobrou zprávou je, že se o toto téma začal zajímat také Krajský úřad Jihočeského kraje  – Odbor životního prostředí, zemědělství a lesnictví. Už letošní jaro nastanou alespoň v jedné oblasti jižních Čech pro srnčata „lepší časy“.

O konkrétních krocích Vás budeme informovat.


Zvažovali jsme ozkoušení takové z metod plašení, při které se louky, určené k sečení, zneklidňují a zapachovávají již od brzkého jara tak, aby srny vyhodnotily louku jako nevhodnou pro kladení mláďat a hledaly jinde. Nakonec jsme ale od toho způsobu upustili – v naší honitbě by tento způsob plašení byl totiž zcela kontraproduktivní – jelikož se zde v okolí sečou všechny plochy v jednom termínu, neměly by srny moc na vybranou a jako jediné klidné místo by zbyl les, který však pro čerstvě narozená mláďata není ani trochu bezpečný. Lesní porosty neskýtají mláďatům potřebné bezpečí a přítomnost některých predátorů je možná i ve dne. Nechceme vyhánět srny z jejich přirozeného prostředí a raději, jako každý rok, věnujeme svůj čas rannímu procházení porostů.
 

Děkujeme, že pomáháte s námi


I když je doba sečení zatím daleko, srnky jsou březí a my pracujeme na tom, aby nastávající jaro bylo pro srnčata alespoň o něco méně tragické, než dosud.
 
Přejeme všem příznivcům naší volně žijící zvěře krásné dny!

Pavla, Katka, Nikola a Jaromír

Copyright © 2018 Platforma pro udržitelný rozvoj a etiku, z. s
Tento e-mail jste obdrželi na základě registrace k odběru našeho newsletteru.

Chcete změnit nastavení newsletteru?
Změňte nastavení nebo se odhlašte.

Email Marketing Powered by MailChimp